Te perfecționezi și primești bani! Cursurile de calificare profesională oferă șanse reale șomerilor teleormăneni să-și găsească de muncă. Mai mult decât atât, absolvenții primesc și bani. Între 1800 și 3600 de lei.

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă, dar care nu și-au găsit până acum un post în domeniul în care sunt calificați, își pot spori șansele de angajare. Primul lucru pe care trebuie să îl facă este să se înscrie la unul din cursurile de calificare. Acestea sunt organizate în cadrul proiectului ”Un viitor mai bun prin eforturi comune în Municipiul Roșiorii de Vede”. Acestea au o durat de 3 sau 6 luni. Participanții primesc masa și cafeaua gratuită în fiecare zi de curs.

Absolvenții primesc 1800 sau 3600 de lei, în funcție de durata cursului.

Pe lângă cursul de calificare, participanții urmează cursuri de inițiere în competențe informatice și competențe antreprenoriale de 5 și 8 zile pentru care vor primi subvenții de 200, respectiv 250 de lei.

Toate persoanele înscrise în grupul țintă beneficiază de servicii medicale gratuite. De asemenea, persoanele care participă la cursurile de formare beneficiază de consiliere și orientare profesională și mediere pentru integrarea pe piața muncii.

Persoanele care dețin o locuință ce necesită îmbunătățirea condițiilor de locuit pot solicita efectuarea unor lucrări de reparații.

Toate serviciile din cadrul proiectului se prestează cu titlu gratuit pentru persoanele aflate în risc de sărăcie din zonele marginalizate ale Municipiului Roșiorii de Vede.