Direcția de Sănătate Publică Teleorman a confirmat în cursul zilei de astăzi, 19 septembrie, două nouă noi cazuri de îmbolnăviri cu virusul West Nile. Este vorba despre un bărbat și o femeie din Alexandria și Vitănești, ambii vârstnici. 

În acest moment, mai vorbim despre existența unei suspiciuni în cazul unei persoane din județul Teleorman, însă DSP așteaptă ca probele să fie analizate de spitalul Victor Babeș din București. Este vorba despre un bărbat de 82 de ani din Roșiorii de Vede. Grav este faptul că la Roșiorii de Vede mai există două cazuri confirmate, iar dacă acest al treilea caz se va confirma și el, putem vorbi deja despre un focar West Nile.
Directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a declarat că „s-au confirmat astăzi două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile în cazul a doi pacienți, unul de sex masculin și unul de sex feminin, cu domiciliul declarat în municipiul Alexandria și Vitănești, în vârstă de 69 de ani și, respectiv 70. Am sistat donarea de sânge pe zona Vitănești, iar pe Alexandria am zonat, pentru că nu puteam bloca tot orașul Alexandria să nu doneze sânge, căci asta ar fi fost foarte grav. Am blocat, deci,la donare toată zona Frații Golești, de unde provine pacientul, pentru 28 de zile.”
Direcția de Sănătate Publică a avertizat, încă din luna mai, autoritățile teleormănene să facă dezinsecțiile în tot județul, însă, din păcate, ele nu au acționat decât după ce numărul îmbolnăvitilor a început să crească. În acest moment, putem vorbi despre 16 cazuri de îmbolnăviri cu virusul West Nile în întreg județul Teleorman.
Articolul precedentDepartamentul pentru Luptă Antifraudă, în control la Consiliul Județean Teleorman!
Articolul următorO teleormăneancă a obținut premiul III la Olimpiada Internațională de Franceză