Se pare că unele infracțiuni sunt foarte ușor de comis din spatele gratiilor. Este și cazul a doi bărbați, arestați în Penitenciarul Giurgiu, care au înșelat, prin metoda „Accidentul” mai mulți teleormăneni. Și nu numai…

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de Poliția Județului Teleorman, se pare că totul a început de la dosarul penal, întocmit de polițiștii Secției 9 de Poliție Rurală Videle, ca urmare a unor sesizări formulate de doi teleormăneni, domiciliați în comuna Moșteni. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate de către polițiști a fost identificat autorul celor două fapte în persoana  unui bărbat de 24 ani, persoană care, la data comiterii faptelor, se afla încarcerat în Penitenciarul Giurgiu. Activitățile specifice au relevat că telefonul mobil de pe care s-au comis cele două infracțiuni de tentativă de înșelăciune a intrat ulterior în posesia unui bărbat de 37 de ani (arestat și el), care la rândul său a înșelat-o pe persoana vătămată I. C. de 80 de ani din mun.Timișoara cu sumele de 11000 lei si 500 de euro. Suspectul a continuat activitatea infracțională și în zilele următoare, înșelând și alte persoane cu sume importante de bani.

Din ancheta efectuată de polițiști a reieșit că suspectul S.GHE. reușea să înșele persoanele vătămate, în special persoane  în vârstă, apeland succesiv de pe telefonul său mobil, numere de telefon fix,  prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, care a suferit un accident si care are, în regim de urgență,  nevoie de sume mari de bani (toți banii de care dispuneau persoanele vătămate), pentru plata serviciilor medicale. După ce convingea victimele să-i ofere sumele de bani, acesta le convingea să-i trimită sumele de bani prin intermediul unor persoane care exercitau serviciul de TAXI. O parte din banii ridicați de diferiți taximetriști, ajungeau la concubina sa din Reșița și o altă parte la diferite persoane de încredere ale sale, acestea restituindu-i banii,  la diferite  intervale de timp.

Prin ordonanța din data de 24 septembrie s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei doi bărbați, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, iar față de alte 5 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune. Față de toți cei cinci suspecți de complicitate la înșelăciune a fost  luată măsura preventivă  a reținerii fiind  introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul I.P.J. Teleorman, urmând să se propună arestarea preventivă a suspecților.