Biroul Politic Local al PNL Alexandria a decis excluderea unui membru din partid. Până aici, nimic în neregulă, dacă argumentele și tacticile folosite în acest sens nu ne-ar aminti de PSD Teleorman. 

În ședința ordinară a Biroului Politic Local al PNL Alexandria, întrunită în cea de-a doua parte a lunii septembrie, partidul a decis excluderea Doiniței Toma, membru liberal cu vechime, dar care, se pare, încurca niște planuri. Pentru că altfel, excluderea acesteia din partid în sensul argumentelor formulate ar semăna identic cu practicile pesediste, prin care se dă în cap oricui are ceva de spus împotriva partidului. Chiar dacă se știe că o critică bună e mai utilă decât o laudă fără substanță.

Se pare că în PNL Alexandria au existat 17 persoane care au fost de acord cu excluderea unui om din partid, pentru că acesta „a postat în mediul online și pe rețele de socializare critici la adresa partidului, prin care a contestat hotărârile și deciziile luate de organele de conducere ale acestuia.” E drept că nimeni n-ar avea de ce să conteste deciziile organelor de conducere PNL în Teleorman. Că doar rezultatele sunt așa de bune, încât o critică în mediul online e motiv de pedeapsă capitală…

Un alt motiv pentru care Doinița Toma a fost dată afară din partidul pentru care a muncit mulți ani e acela că „jignește colegii de partid”. Într-o listă scurtă a motivelor puerile de a da pe cineva afară dintr-un partid, cu siguranță că acestea expuse aici ar fi printre primele. Ceea ce ne determină să ne gândim că totuși poate Doinița Toma, oricât de critic ar posta pe Facebook și oricât de tare și-ar jigni colegii (nu mai tare oricum decât îl jignesc colegii ei de partid pe Brătianu), a stat în calea unor calcule politice.

Dar utilizarea tacticilor pesediste pentru înlăturarea liberalilor incomozi e o chestiune de neiertat pentru un partid care se pretinde a fi unul LIBER(al).

Doinița Toma va contesta această decizie, pe care o consideră incorectă.

Articolul precedentDoi pușcăriași au fost prinși de polițiștii teleormăneni, după ce au înșelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”
Articolul următorScurgeri de gaze la Videle