De ceva vreme, deputatul PSD, Violeta Răduț, se plimbă prin Teleorman, împreună cu reprezentanți ai Casei de Pensii Teleorman, pentru a se întâlni cu pensionarii. Motivul oficial este prezentarea noii legi a pensiilor. Motivul neoficial e o campanie electorală mascată, susținută instituțional. 

Casa de Pensii Teleorman a început, cu ceva vreme în urmă, o campanie de informare a pensionarilor din Teleorman cu privire la noua lege a pensiilor. În principalele localități ale județului se organizează întâlniri cu pensionarii, în care aceștia au ocazia de a afla câte ceva despre planurile pe care guvernarea PSD le are pentru ei. Totul ar fi justificat, în cadrul unui demers de informare, deși Casa de Pensii putea folosi în acest scop presa, însă problema e în altă parte. La Violeta Răduț, parlamentar PSD de Teleorman.

Fostă lipitoare de afișe la PNL, Violeta Răduț s-a împrietenit cu finul lui Liviu Dragnea, Mihai Putineanu, și a devenit parlamentar PSD, după retragerea lui Adrian Gâdea din rândul deputaților de Teleorman. În acest moment, ea este secretarul Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, deși în realitate, fata cunoaște mai bine mărcile de genți decât măsurile de protecție socială. Pentru că e după posibilități, nu după merite.

Prezența Violetei Răduț în contextul unei caravane informative, care presupune întâlniri cu pensionarii din Teleorman, împreună cu o instituție a statului, este, de departe, o sfidare a regulilor democrației și bunului simț. Pentru că aceste întâlniri cu pensionarii, organizate de Casa de Pensii Teleorman, sunt, în realitate, un prilej de pre-campanie electorală pentru deputatul Violeta Răduț. Ca atare, lipsa decenței a ajuns atât de mare în Teleorman, încât e foarte greu ca politicienii să se abțină să-și construiască notorietatea din bani publici, sprijiniți de instituții publice.

L-am contactat pe directorul Casei de Pensii Teleorman, Emilian Bomboe pentru a-l ruga să ne explice în ce fel e corectă această campanie electorală mascată, susținută de stat. Iar Bomboe ne-a dat voie să interpretăm cum dorim. Redăm aici conținutul discuției telefonice cu directorul:

Reporter: Am văzut că aveți o caravană a informării pensionarilor.

Emilian Bomboe: Păi am făcut deja jumătate din ea…

Reporter: Și de faceți acțiunea asta cu Violeta Răduț?

Emilan Bomboe: Pentru că ea e secretar la comisia de muncă și aduce invitați de la Casa Națională pentru treaba asta. 

Reporter: Vă întreb direct. Noi n-am putea să interpretăm mișcarea asta ca pe o campanie electorală a Violetei Răduț, în parteneriat cu Casa de Pensii?

Emilian Bomboe: Dumneavoastră puteți s-o interpretați cum vreți. Se face prezentarea legii pensiilor. 

Reporter: Bun. Și n-ar putea să o facă cineva din cadrul Casei de Pensii?

Emilian Bomboe: Păi o prezintă o directoare din Casa Națională de Pensii. 

E drept că după această conversație am rămas mai nedumeriți decât eram înainte. Nu de alta, dar dacă tot are cine prezenta proiectul legii pensiilor din cadrul Casei de Pensii, de ce e necesar ca asta să se convertească într-un turneu de popularizare a deputatului Răduț, care până acum nu s-a remarcat prin altceva decât prin valoarea genților pe care le poartă la evenimente?

Articolul precedentCorespondenții Realitatea de Teleorman, interziși în Prefectura Teleorman
Articolul următorÎncepe vânătoarea cadavrelor de porci în Teleorman. Contra cost!