Lipsa de civilizație, dar și activitatea uneori defectuoasă a autorităților publice locale duce la acumularea de gunoaie în Teleorman. Și astfel a venit vremea pentru curățenie!

Inițiativa a venit din afara județului, din direcția unui ONG, care în 7 ani de activitate, a reușit să coopteze peste 1.400.000 de voluntari la nivel național. Vorbim despre „Let’s do it, Romania!”, o organizație a cărei viziune este o țară cu 0 deșeuri. În urma apelului la voluntari, din județul Teleorman s-au primit câteva sute de răspunsuri și astfel, pe data de 15 septembrie, va începe curățenia în județ.

Potrivit organizatorilor evenimentului, intens promovat și pe rețelele de socializare, la acțiunea de sâmbătă vor participa în jur de 700 de teleormăneni, înarmați în primul rând cu spirit civic, dar și cu mănuși și saci pentru strângerea gunoaielor.

Una dintre principalele localități vizate este comuna Orbeasca, unde tinerii din localitate s-au mobilizat la apelul de ecologizare. Dar sunt și alte localități din Teleorman în care se va face curățenie, inclusiv reședința județului intrând în planurile voluntarilor.

Din anul 2010 și până în prezent, în cadrul proiectului Ziua de Curățenie Națională s-a reușit strângerea a peste 18.000 de tone de deșeuri.

Articolul precedentCei doi senatori ai Teleormanului au votat ”familia tradițională”
Articolul următorPompierii teleormăneni și-au celebrat ziua cu modestie