Eroii sunt modești. Și tocmai de aceea, pompierii teleormăneni nu au optat nici în acest an, de ziua lor, pentru ceremonii fastuoase. Dimpotrivă.

În curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman s-a desfășurat momentul festiv al celebrării unei meserii nobile: aceea de pompier. Șeful pompierilor teleormăneni, Marius Stancu, a fost totuși entuziasmat de interesul mare al autorităților locale, care s-au prezentat la sediul instituției pentru a-i felicita pe cei care, de multe ori, fac mai mult decât oricare dintre cei desemnați să reprezinte comunități pentru binele oamenilor. La ceremonialul militar-religios au luat, parte președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, prefectul județului, Florinel Dumitrescu, celebrul viceprimar Gică Anghel, directorul Spitalului Județean, Alex Dobre, directorul Serviciului de Ambulanță, Cristi Popescu și directorul DSP, Mioara Comana.

În cadrul ceremonialului au fost prezentate cadrele militare avansate înainte termen pentru rezultate foarte bine obținute în activitatea lor, pentru ca ulterior, pe platforma din fața Casei de Cultură din Alexandria să aibă loc câteva exerciții demonstrative cu tehnica de intervenție din dotarea subunității.

Victor Drăgușin, primar al Alexandriei, și-a transmis mesajul prin faimosul viceprimar Gică Anghel, care a și reușit să citească bine de pe hârtie: „Voi, pompierii, urmași prin meseria aleasă, ai celor ce și-au dat viața pe 13 septembrie în Dealu Spirii, sunteți mesagerii calmului și apărării în fața oricăror situații de urgență. Sunteți, dragi pompieri, în fiecare dintre comunitățile în care activați printre cei mai iubiți și apreciați oameni!”

La finalul ceremonialului, mai mulți copii dintr-o școală din Brânceni au oferit pompierilor flori, în semn de mulțumire pentru momentele lor de eroism și pentru altruismul care i-a făcut să fie atât de apreciați în comunitățile lor.

Articolul precedentCod roșu de curățenie în județul Teleorman
Articolul următorAccident rutier pe DJ 546, în dreptul localității Lița