Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea, și-a susținut astăzi pledoaria finală la Înalta Curte de Casație și Justiție. Printre altele, el a cerut încetarea procesului, pentru că faptele lui Dragnea s-ar fi prescris. 

În cuvântul final de la ultimul termen al procesului angajărilor fisctive de la DGASPC, în centrul căruia se află chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, avocatul Marian Nazat a susținut că faptele de care este acuzat clientul său s-au prescris. În plus, acesta a specificat că faptele în cauză nu au fost comise cu vinovăție și, în consecință, cere încetarea procesului.

„S-a împlinit termenul de prescripție specială. Să luați act că inculpatul nu doreşte continuarea procesului penal. Deşi s-a susținut voalat că e vorba de o infracțiune continuă, instigarea la fals intelectual, nicăieri nu s-a discutat, nici în motivare, nici în dosar. Plecând de la momentul de la care se susține ca s-a săvârşit infracţiunea, încă din 2013 se împlinise termenul de prescripție. În legătură cu infracțiunea pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului, am avut senzația că sunt două completuri diferite. Am susținut și susțin și acum articolul 16, lit. c) din Codul de procedură penală – fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, a susținut Marian Nazat în cadrul pledoariei finale.

Totuși, judecătorii Înaltei Curți par a-și dori ca procesul acesta să se finalizeze cu celeritate, având în vedere și faptul că la începutul lunii iunie, una dintre judecătoarele din completul de cinci va beneficia de pensionare. Astfel, după pledoariile tuturor avocaților, sentința va rămâne în pronunțare pentru o dată ulterioară.

Articolul precedentCarmen Dan a făcut campanie electorală în Teleorman
Articolul următorPloile puternice au produs inundații în Teleorman