Zilele Municipiului Alexandria se apropie. La fel și decontul sărbătorii, care va fi și în acest an semnificativ. 

Cu alte cuvinte, Zilele Municipiului Alexandria continuă să fie o sărbătoare scumpă pentru populație. Deși oamenii nu simt pe moment aceste costuri, ele se vor reflecta mai târziu în starea canalizărilor, în întârzierea deratizărilor, în dezinsecții făcute cu apă chioară sau în hibele de infrastructură.

Și în aceste condiții, este important ca oamenii din reședința județului Teleorman să fie conștienți de cheltuielile care se fac cu prilejul acestei sărbători, care pe moment reușește să le aducă niște bună dispoziție, dar pe termen lung afectează cheltuieli esențiale.

Verificând achizițiile făcute de municipiul Alexandria pentru pregătirea evenimentului, nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că prețul artificiilor s-a triplat, de la 1000 de lei pe minut la 3000 de lei pe minut. Și, în consecință, firma care a venit cu oferta S.C. Wolf Impex SRL va câștiga din afacerea artificiilor de zilele Alexandriei nici mai mult, nici mai puțin decât 4.537 euro, adică 21.000 lei.

Interesant e că Primăria Alexandria nici măcar n-a simțit nevoia să caute o ofertă mai bună, așa că n-a mai organizat licitație, ci a mers pe varianta cumpărării directe. În condițiile în care prin râurile județului ar fi curs lapte și miere, nimeni n-ar fi avut nimic de comentat cu privire la aceste practici. Dar când orașul se inundă după fiecare ploaie, e firesc și natural să ne întrebăm dacă realmente avem nevoie să vedem artificii de aproape 5000 de euro.

Articolul precedentCristescu de la Teleorman o ia la rost pe Ecaterina Andronescu
Articolul următorDemisie în Consiliul Local Videle, după incidentele din Piața Victoriei