În cursul săptămânii precedente, publicația noastră scria despre faptul că primarul localității Vedea din Teleorman, Aurel Drăghici, a dat buzna în biroul unui consilier juridic din Consiliul Județean Teleorman și l-a amenințat. În acest sens, Dănuț Cristescu, șeful autorității județene, a început o anchetă internă. 

Consilierul juridic Ștefan D., angajat al Consiliului Județean Teleorman, susține că în cursul săptămânii trecute, după o ceartă în birou cu fiica primarului Aurel Drăghici, acesta s-ar fi prezentat în biroul său și l-a amenințat. El ne-a declarat în acest sens că primarul ar fi pretins că va angaja bătăuși să-i nenorocească fetița în vârstă de numai 11 ani.

Cităm din declarația consilierului juridic: „Primarul Aurel Drăghici a venit la birou, după ce a fost sunat de fata lui și m-a amenințat că îmi nenorocește fata, că pune oameni să mă bată, că plătește bătăuși. Fata mea are 11 ani. Și a îndrăznit să amenințe un copil de 11 ani. Și la cum îl știu eu și ce știu despre el e o persoană în stare de așa ceva. Și ăsta e motivul pentru care am venit și la dumneavoastră și o să merg și luni să depun o plângere la Parchet,pentru că astăzi n-am mai avut timp. Bineînțeles că a mers pe la conducere, mă aștept să ajung în vreo comisie de disciplină. Ăsta e ultraj. Sunt jurist și nu poți amenința un funcționar public în timpul serviciului decât atunci când comiți ultraj. Bineînțeles că nu o să recunoască. Când era cu fiica lui afară, a dat un telefon să iasă din birou ceilalți colegi. După ce au ieșit ei, a apărut tati. Am vrut să fac publică povestea asta, ca să nu îndrăznească să se atingă de fiică-mea. ”

În urma scandalului, președintele Consiliului Județean Teleorman susține că a început o anchetă internă, dar, că în mod straniu, va cere Comisiei de Disciplină să-l interogheze pe cel amenințat, nu pe cel responsabil de întreaga situație, în speță, fiica primarului Drăghici: „Am o adresă pe această temă. Un angajat al Consiliului Județean a semnalat acest lucru și am transmis asta către Comisia de Disciplină din cadrul Consiliului Județean Teleorman. Nu am purtat nicio discuție pe această temă cu primarul Drăghici, am înțeles că angajatul ar fi făcut o plângere către instituțiile abilitate. O să am o discuție și cu angajații, însă acea sesizare este către Comisia de Disciplină, pentru că trebuie să mergem și în zona legală. În Comisie o să fie anchetată situația de fapt.”

Noi ne exprimăm speranța că acea Comisie de Disciplină nu va cântări și faptul că fiica lui Drăghici are în spate forța politică a tatălui ei și nu-l va pedepsi pe cel care, până la urmă, este victima unei situații care ne dă tuturor fiori reci. În plus, Consiliul Județean ar trebui să verifice în ce condiții a intrat primarul Aurel Drăghici în instituție, amenințând un angajat, în condițiile în care paza Consiliului este mult mai strictă de la o vreme.

Și, se pare că, așa cum am bănuit, nu de hoții de telefoane din exterior ar trebui să se teamă conducerea Consiliului Județean Teleorman, ci de infractorii și potențialii infractori ai PSD, cu ambiții de mafioți, care aplică legea junglei chiar și în instituțiile publice.

Articolul precedentO asistentă medicală din Zimnicea se zbate între viață și moarte după un atac vascular în timpul programului de lucru
Articolul următorIoan Niculae, condamnat la închisoare pentru 3 ani și 6 luni