Vestea demisiei din PSD a primarului orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, a fost o surpriză pentru multă lume. În același timp, informația demisiei sale a fost infirmată de organizația PSD Videle, însă noul președinte al PSD Teleorman, Adrian Gâdea, susține că demisia a fost înregistrată și că nu cunoaște motivele care au stat în spatele ei. 

Sursele spun că totul a pornit de la dorința de legitimare absolută a primarului Alexandriei, Victor Drăgușin, care nu și-a dorit contracandidați și a făcut tot posibilul pentru a-i determina atât pe președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, cât și pe primarul orașului Videle, Nicu Bădănoiu să se retragă din cursă. Adrian Gâdea, noul lider ales al pesediștilor teleormăneni, susține, însă, că nu au fost tensiuni și nu cunoaște motivele care au stat în spatele supărării și retragerii din partid a lui Nicu Bădănoiu.

„Primarul de la Videle și-a scris o demisie din partid. Sigur, ea va produce efecte dac celelalte proceduri vor fi îndeplinite. Nu știu dacă și-a depus demisia și la organizația locală, eu spun de intenția pe care și-a exprimat-o vineri, dar mai sunt alte proceduri care trebuiesc îndeplinite până când acea demisie își va produce efectele.

Gâdea spune că pierderea funcției de membru al partidului prin demisie nu atrage în mod automat și pierderea calității de primar, susținând că din punct de vedere legal mai sunt și alți pași de parcurs.

Este o procedură mai complexă, pur și simplu, depunerea și înregistarea unei demisii nu înseamnă automat și pierderea funcției de primar. Sigur, scrie destul de clar în lege că una dintre modalitățile prin care un primar își pierde funcția de drept este pierderea calității de membru al partidului. Dar nu se pierde funcția de primar, dacă pur și simplu și-a depus demisia. Mai sunt alți pași pe care trebuie să îi faci legal pentru ca persoana respectivă să-și piardă funcția. Demisia e un act unilateral de voință. Să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare, dar eu vorbesc mereu cu primarul. Nu a fost nicio discuție în plen pe acest subiect. Lui Nicu nu i-a cerut nimeni să se retragă. Nu știu care a fost motivul, nu a spus…”

Articolul precedent12 teleormăneni vor să devină „salvatori din pasiune”
Articolul următorPNL Teleorman acuză: „Prin amenințare, candidaturile lui Dănuț Cristescu și Nicolae Bădănoiu au fost retrase…”