Începând de astăzi, nu mai este permis accesul pe pista de atletism a stadionului din Alexandria, din cauza lucrărilor de modernizare. Execuţia acestui obiectiv, despre care se vorbeşte din 2014, se va realiza cu bani de la Guvern – aproximativ 48 de milioane de lei.

Potrivit prezentărilor făcute, pe Facebook, de autoritățile locale, dotările noului stadion vor fi dintre cele mai moderne. Noul stadion va avea: teren de fotbal înierbat cu dimensiunea de 68×105 metri pistă de atletism outdoor cu lungime de 400 metri, cu 6 culoare a 1,22 metri, prevăzută cu pistă pentru sprint cu lungime totală de 130 metri la care se adaugă terenuri pentru săritură în lungime/triplu salt, săritură în înălţime, săritură cu prăjina, aruncarea cu discul/ciocanul; spaţii pentru echipe (vestiare, cameră prim ajutor, cameră antidoping etc) spaţii pentru oficiali (vestiar arbitri, cameră oficial meci etc) spaţii pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire etc.) spaţii pentru presă sală de forţă; sală antrenament atletism; spaţii recuperare sportivi; spaţii de cazare pentru sportivi (36 de camere); sală de mese pentru sportivi (96 de locuri); parcări pentru spectatori şi autocare sportivi; sistem de nocturnă. Complexul va putea găzdui antrenamente de fotbal, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul Ligii 1 de fotbal, dar şi antrenamente curente de atletism, competiţii locale de atletism, competiţii de atletism cu public de nivel naţional.

Durata de realizare, promit autoritățile, va fi de 18 luni, 2 luni pentru proiectare, iar restul pentru execuţie, cu toate că, în Teleorman, nicio lucrare nu a fost finalizată la timp.

Articolul precedentViorica Dăncilă și Carmen Dan sunt așteptate la Conferința Județeană a PSD Teleorman
Articolul următorConstantin Noica – 110 ani de la naştere