Ministerul Sănătății și cel al Educației analizează varianta ca profesorii care nu vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus să fie testați periodic. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

 

Cîmpeanu a precizat că se dorește ca toți elevii să înceapă cursurile la 13 septembrie. 

În acest context, ministrul a subliniat că profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală.

 

Ministrul a spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare.
”Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a spus Cîmpeanu duminică seară, la un post TV. 

Ministrul Educației a precizat că 60% din personalul din învățământ este vaccinat.
”Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli.
Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a adăugat Cîmpeanu. 

 

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a răspuns: ”Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.”

În noul an școlar vor rămâne valabile o serie de reguli, precum portul măștii de protecție, distanțarea fizică și aerisirea încăperilor, potrivit hotnews. 

Articolul precedentComplexul Energetic Oltenia livrează un sfert din energia electrică necesară la nivel național. Termocentralele au 6 grupuri funcționale
Articolul următorSorin Cîmpeanu: „Ministerul Educației a propus ore remediale pentru tot anul”. Condițiile începerii școlii