Complexul Energetic Oltenia (CEO) a ajuns să livreze în prezent un sfert din energia electrică necesară la nivel național.

Complexul are în funcțiune 6 blocuri energetice: trei grupuri energetice pornite la Termocentrala de la Rovinari și câte un grup la Turceni, Ișalnița și Craiova 2.

La Sucursala Electrocentrale, Rovinari, funcționeză grupurile energetice numerele 3, 4 și 6, la Ișalnița este pornit grupul energetic numărul 7, la Turceni este funcțional grupul energetic 4, iar la Termo Craiova 2  grupul energetic numărul 2.

Alături de Hidroelectrica Complexul livrează mai mult de jumătate din necesarul de energie electrică al țării.

O situație previzibilă, creșterea lucrărilor, în condițiile în care se anunță o revenire a caniculei și vor fi tot mai multe echipamente de răcire în funcțiune.

În același timp se lucrează și la programul de restructurare și închidere a unor cariere miniere, iar mineritul din Motru va intra în restructurări masive în următorul an și jumătate. Cariera Lupoaia, care își va epuiza în curând resursele de lignit, se va închide definitiv în data de 1 ianuarie 2023, anunță Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Și Cariera Husnicioara (Mehedinți), care aparține tot de Motru, se va închide până la finalul anului viitor.

În urma procesului de închidere în mineritul din Motru vor mai activa aproximativ o mie de salariați, mai puțin de jumătate din câţi activează în prezent.

La Cariera Roșiuța vor exista unele din cele mai mici costuri de producție, iar rezervele de cărbune sunt suficiente pentru următorii 40 de ani, în actualul ritm de exploatare, au declarat reprezentanții Complexului.