Primăria orașului Alexandria îi va muta pe romii săraci dintr-un cartier al orașului undeva la periferie, lângă cimitir.

În vara acestui an, pe data de 21 iunie, premierul Viorica Dăncilă a alocat orașului Alexandria din Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului aproape 4 milioane de lei pentru realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare spaţii sociale temporare pentru situaţii de urgenţă sub forma unor module-containere“.

În cartierul B-urilor, locuit preponderent de romi săraci (dar nu numai), două blocuri au fost incluse în categoria clădirilor de mare risc seismic. Vestea i-a șocat pe locatari, care spun că respectivele clădiri sunt încă solide, însă vorbesc despre intenția unui om de afaceri local de a-și extinde afacerea în zona respectivă, fapt care ar determina autoritățile locale să demoleze cele două blocuri.

Lucrurile încep să se concretizeze, mai nou, după ce s-a publicat în SEAP licitația organizată de Primăria Alexandria pentru a achiziționa “35 de containere tip apartament cu două camere și 30 de containere tip garsonieră, inclusiv montajul.” Suma pe care Primăria Alexandria poate să o plătească pentru achiziție este, potrivit anunțului de participare, publicat pe data de 23 noiembrie,1.273.550 lei.

Romii din cele două blocuri se declară cei mai nemulțumiți, pentru că ei văd în spatele acțiunii o formă de discriminare.

Articolul precedentInsula Belina și Brațul Pavel au revenit, de astăzi, în proprietatea statului român!
Articolul următorTeleormanul va comemora, mâine, Șarja de la Prunaru