De astăzi, Insula Belina și Brațul Pavel trec din nou în domeniul public al statului și în administrarea Apelor Române.

Totul s-a întâmplat în ședința Consiliului Județean Teleorman de astăzi, când consilierii județeni au votat, cu cinci abțineri, proiectul de hotărâre privind revenirea unor părți imobile din domeniul public al județului și administrarea Consiliului în administrarea Apelor ROmâne. Returnarea se face în baza aceleiași HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, și asumată de vicepremierul Liviu Dragnea. 


Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman “în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Brațul Pavel”. Potrivit articolului 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiției în termen de 5 ani de la transmiterea părților de imobile, acestea revin în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române. În câteva săptămâni, această perioadă se încheie și în zona respectivă nu s-a realizat nimic în interes public.

În ședință s-a vorbit, totuși, despre niște neclarități. De pildă, consilierul județean Adrian Bădulescu a specificat faptul că sunt niște elemente în nergulă, care indică exact faptul că preluarea celor două obiective în administrarea Consiliului Județean Teleorman ar fi fost dedicate direct lui Liviu Dragnea și că asta rezultă chiar din documente: „Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei au făcut niște hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale și pe 16 ei le-au dat la Teldrum. Și el spune o poveste că au luat obiectivele ca să facă niște proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparținea.”

Articolul precedentUn primar din Teleorman a fost declarat incompatibil definitiv
Articolul următorPrimăria Alexandria pregătește containere pentru…romi