Construcția unui nou pod peste râul Olt la Islaz a primit undă verde din partea Guvernului României, după solicitările făcute de Consiliul Județean Teleorman, condus de Adrian Gâdea. Podul, care va fi situat pe DN 54, va avea o lungime de 387 metri și o lățime de 11,5 metri, cu o parte carosabilă de 7,8 metri. Acesta va fi construit la aproximativ 60 de metri în aval de vechiul pod, care a devenit nerentabil pentru reabilitare din cauza degradării severe.

Adrian Gâdea a subliniat importanța acestui proiect, menționând că noul pod va spori siguranța circulației vehiculelor, va asigura stabilitatea structurii de rezistență și va îmbunătăți condițiile de trafic, ceea ce va elimina necesitatea ocolirilor pentru transportatori și va reduce noxele din zonă​.

Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman despre noul pod care se construiește peste râul Olt: ”Nu facem un pod peste Dunăre, dar vom construi un pod peste Olt, la Islaz. Actualul pod nu mai poate suporta autovehiculele cu încărcătură peste 7,5 tone. Toată documentația și toți indicatorii, inclusiv valoarea acestei investiții, au fost aprobate prin hotărâre de Guvern. Probabil că deja au început procedurile de licitație. 

Transportatorii nu vor mai fi nevoiți să ocolească pe alte variante, având în vedere că este peste 7,5 tone nu se mai pot deplasa peste actualul pod.

Podul actual rămâne, pe el vor circula în continuare autovehicule, dar numai autovehicule cu ăncărcătură sub 7,5 tone. Investițiile peste o anumită valoare, chiar dacă sunt cu fonduri guvernamentale, se aprobă prin hotărâre de Guvern, iar pentru noul pod totul este aprobat.”

CMF: 21240002

Sursa: Realitatea de Teleorman

Articolul precedentFC Botoşani a câştigat la Mioveni şi se menţine în Superligă
Articolul următorStrategie în alb și negru. Ediția din 25 mai 2024