Distribuție Oltenia a organizat un număr de 5015 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici în intervalul octombrie – decembrie 2018.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Peste 5015 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada octombrie – decembrie 2018.

În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 5015 locuri de consum și au fost identificate 538 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 79 cazuri, Dolj – 192 cazuri, Gorj – 11 cazuri, Mehedinți – 35 cazuri, Olt – 103 cazuri, Teleorman – 62 cazuri, Vâlcea – 56 cazuri.

Departamentele specializate vor continua acțiunile în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor și reamintesc că sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare.

Articolul precedentSecretar de primărie, găsit spânzurat în școala din localitate
Articolul următorAccident rutier produs de un tânăr de 17 ani