Astăzi, la Turnu Măgurele, a fost îngropat Ilie Gîzea. Cazul său a devenit de notorietate națională, după ce omul a protestat pe data de 10 august și a decedat nouă zile mai târziu. 

Cazul morții suspecte a lui Ilie Gîzea, în contextul inhalării de gaze lacrimogene de către un om cu reale probleme de sănătate, a mișcat pe toată lumea de bun simț din țară, astfel că și în ziua înmormântării lui, mai multe zeci de persoane venite din țară i-au prezentat teleormăneanului un ultim omagiu. Faptul acesta a fost impresionant mai ales pentru familie, soția lui Ilie Gîzea declarând cu lacrimi în ochi că nu se aștepta ca lupta soțului ei să fie atât de apreciată acum, după ce el a plecat dintre noi. Ea nu mai speră la dreptate și nici nu mai crede că are puterea de a se lupta pentru dreptatea omului alături de care și-a petrecut 40 de ani din viață, însă s-a arătat mișcată profund de oamenii care, deși nu l-au cunoscut personal pe Ilie Gîzea, au venit să se roage pentru sufletul lui.

Unii dintre cei care și-au dorit să fie prezenți la înmormântare au purtat tricouri cu chipul și numele celui pe care acum îl consideră un erou, precum și cu data simbolică de 10 august, zi în care România întreagă s-a cutremurat sub bastoanele și gazele jandarmeriei.

Cei care nu au reușit să ajungă astăzi la Turnu Măgurele s-au strâns în Piața Victoriei în această seară și au îndemnat oamenii impresionați de povestea lui Ilie Gîzea să lase niște mesaje scrise într-o carte de condoleanțe. Aceasta va fi îmbrăcată în drapel și mâine, mai mulți reprezentanți ai protestatarilor din stradă vor ajunge la mormântul turneanului curajos pentru a depune o coroană de flori, pentru a aprinde lumânări și pentru a se ruga pentru sufletul lui.

 

 

Articolul precedent27 august, termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale
Articolul următorCe treabă au pesediștii puși în unitățile de învățământ din Alexandria cu școala?!