Un incendiu de vegetaţie uscată s-a extins, noaptea trecută, pe circa 40 de hectare de culturi agricole din localitatea Brânceni, judeţul Teleorman.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat că incendiul, ce se manifesta pe o suprafață de circa 40 de hectare, a fost stins de două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Brânceni și personalul operatorului economic care deținea cultura de grâu, aceștia intervenind cu mai multe utilaje agricole.

„Cu ajutorul fâșiilor arate realizate perpendicular pe direcția de propagare a incendiului, flăcările au fost localizate rapid, militari reușind stingerea lor în aproximativ două ore. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 300.000 de lei”, a declarat reprezentantul ISU.

Acesta a adăugat că, din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la o țigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare pe vegetația uscată din apropierea culturii de grâu.

Articolul precedentGrupare specializată în falsificarea de permise de conducere, destructurată de poliţişti şi procurorii DIICOT. Percheziţii în opt judeţe şi Capitală
Articolul următor555 de infectări noi cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Situaţia pe judeţe