Un exerciţiu de forţe a fost desfăşurat, astăzi, în zona barajului de la Teslui, de către ISU Olt şi ISU Teleorman. Conform scenariului exerciţiului, un bărbat aflat la pescuit a căzut din barcă, iar prietenul a alertat autorităţile.

Desfăşurare de forţe, în jurul prânzului, în zona barajului de la Teslui. Totul a fost un exerciţiu contra timp al celor de la ISU Olt şi Teleroman, pentru salvarea de la înec a unei persoane căzute în apă. 

„Operator ISU: Bună ziua! Ce urgență aveți!

Apelant: Bună ziua! Vă rog să veniți urgent, la barajul de la Teslui, prietenul cu care eram la pescuit a căzut din barcă și eu nu pot să îl ajut pentru că nu știu să înot!

Operator ISU: Imediat o să ajungă la dumneavoastră echipajele de pompieri, vă rog să vă păstrați calmul și să-l ajutați pe prietenul dumneavoastră să se mențină la suprafața apei!

Acesta este scenariul care a stat la baza exercițiului care s-a desfășurat, joi, 12 noiembrie, în localitatea Teslui. Exercițiul s-a desfășurat cu forțe și mijloace din cadrul ISU Olt – Detașamentul Slatina și ISU – Teleorman – Detașamentul Alexandria”, transmite ISU Olt. 

Pentru rezolvarea situației tactice, la locul evenimentului s-au deplasat, din cadrul Detașamentului Slatina, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, cu barcă și peridoc, încadrată cu trei scafandri, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru primă intervenție, cu barcă și peridoc și o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, încadrată cu doi scafandri și un conducător auto, din cadrul Detașamentului Alexandria.

„Scopurile principale ale exercițiului au fost: perfecționarea deprinderilor privind utilizarea tehnicii și accesoriilor din dotare; pregătirea personalului operativ, pentru luarea deciziilor și desfășurarea acțiunilor de intervenție, în vederea salvării unei persoane din mediul acvatic; punerea în aplicare, în mod unitar, a procedurilor de intervenție, în conformitatea cu normele legale și cu specificul misiunilor scafandrilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu. 

Articolul precedentO nouă zi cu peste 10.000 de infectări cu SARS-CoV2. Raport pe fiecare judeţ
Articolul următorStarea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile până pe 14 decembrie