În cotinuarea celor scrise zilele trecute despre ”modernizarea” a două cartiere din Alexandria, I-uri și F-uri, oamenii locului se plâng de faptul că angajații firmelor care lucrează în zonă taie pomii în prostie, franjurând cu drujba chiar și un nuc (protejat prin lege).

Pe lângă problemele grave referitoare la reducerea spațiilor verzi și tăierea copacilor sănătoși, unii dintre ei plantați de către locatari, infrastructura celor două cartiere a fost distrusă în întregime, fără a se mai putea circula în zonă. Unii cetățeni au denumit ”lucrătura” zona Siria și spun că nu au mai văzut așa ceva în timpul vieții lor.

Cât despre constructori, reamintim că ”Reabilitare a cartierului zonei blocurilor F-uri și I-uri” este realizată de două firme: SC INSTAL POLCON SRL și SC VIALIS ENGINEERING S.A., nume de societăți ale afaceriștilor cu statul: Paul Stancu (Alexandria) și Gheorghe Șulț (Ploiești). VIALIS ENGINEERING S.A. este o firmă care are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, din Prahova. Patronul acestei societăți este un anume Gheorghe Şulţ, om de afaceri ale cărui firme au lucrat în mai multe zone ale țării, în principal în Constanța. Primăriile pe care le-a avut Șulț în portofoliu i-au atribuit contracte de zeci de milioane de lei, dar asta nu ar fi paguba cea mai mare. Se pare că lucrările efectuate de aceste firme au o calitate îndoielnică, iar patronul este cunoscut pentru nenumăratele scandaluri în care a fost implicate societățile sale. Primarii din judeţul Constanța care au avut contracte cu societăţile prahovene s-au plâns de colaborarea cu cei de Şulţ, aceștia reuşind să închidă conturile mai multor administrații publice locale, conform presei din zonă. Și dacă privim felul în care se desfășoară construcțiile în cartierele I-uri și F-uri din Alexandria, înțelegem perfect de ce s-au terminat la Tribunal parteneriatele celor de la Șulț cu primăriile respective. Instal Polcon SRL este o firmă mai cunoscută pe plan local, mai ales pentu cititorii noștri. Societatea este administrată de Paul Stancu, fost director la HidroOlt, și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Ne amintim că aceată firmă a avut lucrări importante de prestat la Bogdana, acolo unde este locul de baștină al afaceristului, bun prieten cu primarul PSD din comună, pe care l-a șu ajutat la alegeri. După nenumărate contracte cu statul, firma acestuia a ajuns să aibă o cifră de afaceri de 22 816 197 lei, ărofitul fiind îîn creștere. Și ca să exemplificăm modul în care lucrează Paul Stancu, ne amintim că în comuna Bogdana s-a construit un pod fără nicio utilitate, iar lucrarea s-a dat prin încredințare directă deși avea o valoare de 3.780.000.000 lei vechi. Din câte am reușit să aflăm, firma lui Stancu își parchează utilajele pe un teren aparținând domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria, cu suprafața de 4491,77 mp, închiriat de la primărie pentru suma de 2500 lei lună.

Articolul precedentLa conducerea Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede a fost numit inculpatul Lucian Alexe
Articolul următorAlexandria va avea autobuze electrice