Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, e tot mai nervos. Pe presă. De aceea, la finalul protestului cadrelor militare în rezervă de la sediul PSD Teleorman, Drăgușin nici n-a vrut să privească presa în ochi. 

Sunt deja câțiva ani de când Victor Drăgușin, primar al Alexandriei, n-a mai organizat o singură conferință de presă, de când n-a mai dat un interviu în firea lui unui jurnalist neînregimentat (căci așa îți testezi calitățile de politician), de când n-a mai înțeles că rolul lui asumat e să facă lucruri pentru comunitate și, atunci când nu le face, să dea socoteală oamenilor.

Interfața dintre politician și comunitatea pe care o reprezintă e presa. O parte a ei gândește precum o parte a comunității, altă parte a ei gândește precum alt segment al aceleiași comunități. E natural, firesc și de bun simț să comunici cu ambele, pentru că numai așa îți demonstrezi buna credință. Drăgușin, însă, a ales să nu mai discute cu niciuna. Din simplul motiv că a remarcat faptul că uneori presa ostilă (așa cum el o numește) îi preia declarațiile servite presei prietenoase și râde de erorile lui.

De frică, Drăgușin s-a retras cu totul în cochilia lui politică și n-a mai ieșit la interval decât în momentele în care împrejurările l-au forțat. Și tot asta a făcut și la Primăria Alexandria, unde i-a cedat puterea lui Ștefan Tăbăcitu, comunist de meserie și om de afaceri prin credință. Și tot fugind, Drăgușin a învățat lașitatea și și-a asumat-o.

Astăzi, la protestul cadrelor militare în rezervă, desfășurat în fața sediului PSD, Drăgușin a fost forțat de împrejurări să se prezinte. Ieșind de la discuția cu reprezentanții celor nemulțumiți, Drăgușin a trecut în fugă pe lângă presă, spunând simplu: „Cu presa n-am ce declarații să dau!”. Apoi a plecat în grabă, spunând că „tre’ să merg la activitatea de bază”. Păi domnul primar ar trebui să știe că una dintre activitățile lui „de bază” este aceea de a da declarații presei. Pentru că declarațiile date presei sunt o dare de seamă în fața oamenilor care l-au ales. Primarul nu poate vorbi cu electoratul lui doar pe Facebook. Și nici nu e normal să procedeze astfel. El trebuie să se confrunte cu opinii contrare și să vadă chiar și adevărul care nu-i convine. Că dacă procedează altfel nu mai e politician, ci doar un om nelalocul lui.