Vacanța ”mare” a luat sfârșit. Orașele au prins din nou la viață. Dacă în ultimele trei luni orașele au fost pustii la orele prânzului, astăzi a fost un adevărat furnicar.

Septembrie și-a luat rolul în serios și, chiar dacă ne oferă cu mărinimie zile călduroase, frunzele sunt multicolore, ceea ce dovedește că e toamnă. Venirea toamnei este legată și de începerea anului școlar, zi ce rămâne întipărită fiecăruia dintre noi în minte, în inimă și în suflet.

Prichindei și adolescenți, dascăli, părinți și elevi, au fost, la deschidere de drum, împreună, emoționați și nerăbdători, dornici de un nou început, de o nouă etapă a cunoașterii, care va culmina, pentru cei care aleg să fie oameni care au învățat carte, cu o ultimă treaptă, pe care vor urca specialiștii viitorului.

Și tot de astăzi, așa cum ne anunță președintel Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, 28.578 de preșcolari și elevi din județ vor beneficia de pachetele cu lapte, corn și, de joi, de fructe(mere).

Cursurile anului şcolar 2019-2020 au început luni, 09 septembrie. Anul şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare şi se structurează în două semestre: semestrul I între 09 septembrie – 20 decembrie 2019 şi semestrul al II-lea între 13 ianuarie şi 12 iunie 2020.

Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile mai devreme, mai exact pe 29 mai. Și elevii claselor a VIII-a vor termina anul școlar 2019-2020 mai devreme, pe 5 iunie 2020.