Deși incendierea vegetației uscate e ilegală, proprietarii de terenuri din Teleorman se fac responsabili de producerea unui incendiu de miriște la fiecare oră. Alți doi teleormăneni au fost prinși de poliție și pompieri în timp ce-și incendiau miriștile. 

Doi proprietari ai unor terenuri agricole de pe raza localitatilor Talpa și Moșteni au fost prinși de patrulele mixte formate din pompieri si politisti, în timp ce incendiau vegetația uscată. Aceștia au fost amendați cu câte 2500 de lei fiecare, iar coordonatele suprafetelor agricole afectate de foc au fost transmise catre APIA si GNM.

ISU Teleorman atrage atenția cetățenilor, proprietari de terenuri agricole, că în această perioadă pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman efectuează zilnic patrulări cu reprezentanții poliției în zonele în care au fost observate ori anunțate incendii de vegetație uscată, iar cei care vor fi găsiți vinovați de nerespectarea legii, vor fi aspru sancționați.

Din punct de vedere legislativ, incendierea vegetației uscate este interzisă, acest lucru putând fi sancționat atât de pompieri, cât și de reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură sau Garzii Naționale de Mediu.

Articolul precedentTheodor Paleologu vine în Teleorman
Articolul următorȘi-a văzut moartea cu ochii, dar a scăpat miraculos dintr-un accident rutier