Din Raportul de Specialitate atașat hotărârii de consiliu județean prin care Insula Belina se întoarce la Apele Române este stipulat faptul că noul administrator preia și contractele de închiriere ale Teldrum. 

Toată lumea a privit vestea aceasta ca pe o înfrângere a companiei Teldrum, care în sfârșit pierdea niște beneficii, constând în custodia asupra unor părți din teritoriul statului român. Dar nimeni nu a observat că, de fapt, trecerea în administrarea Apelor Române este singura schimbare în cazul celor două obiective imobile, Teldrum reușind din nou să rămână în cărți.

Pentru că în Raportul de Specialitate emis de Consiliul Județean Teleorman este formulată o prevedere șocantă: Teldrum nu pierde contractele de închiriere. Și singurul care se schimbă e administratorul. Vom cita exact din document: „Urmare acestor prevederi, Județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman a încheiat următoarele contracte de închiriere cu foștii locatari, menținându-se condițiile din contractele anterioare. Aceste contracte de închiriere vor fi predate împreună cu imobilele în cauză. Predarea-preluarea părților de imobile și contractelor aferente se va face în bază de protocol încheiat între părțile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare  a prezentei hotărâri.”

Cu alte cuvinte, Insula Belina și Brațul Pavel revin în proprietatea statului român și în administrarea Apelor Române, dar  Administrația Apele Române va prelua cele două obiective cu tot cu contractele de închiriere Teldrum.

Articolul precedentSportiva Paula Paraschiv din Alexandria, două medalii de aur la Campionatul Mondial de fotbal-tenis
Articolul următorProbleme în traficul rutier din Teleorman, din cauza vremii