În plină campanie electorală, Consiliul Județean Teleorman a organizat pentru prima dată „o zi a județului Teleorman”, un prilej numai bun de publicitate pentru PSD. Cu acest prilej, la Alexandria vor avea loc și spectacole de teatru. Dar neavând o sală de teatru, spectacolele vor fi găzduite de sala de sport a orașului.

La 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului, Ateneul Național din Iași a inițiat un proiect cultural de mare amploare, intitulat Turneul Național „Unire prin Cultură”. Astfel, în cursul lunii mai vor fi vizitate 9 județe din România, unde ar urma să se desfășoare 20 de reprezentații. Consiliul Județean Teleorman a profitat de oportunitate și a invitat actorii din Iași la Alexandria, pentru a oferi populației din județ și niște teatru, alături de circul electoral firesc.

Potrivit datelor furnizate de Consiliul Județean, se pare că în acest an s-ar celebra 578 de ani de la prima atestare documentară a județului Teleorman. Nu știm de ce nu s-a celebrat județul la împlinirea vreunei „vârste” rotunde, dar probabil că numai în anii electorali se redescoperă menționarea județului prin cărțile vechi, ca să se poată face campanie electorală mascată și în afara oricăror limite legale.

Teatrul are loc chiar astăzi, 7 mai, la Sala Polivalentă din Alexandria, pentru că, nu-i așa, Alexandria nu are sală de spectacole. Așa că orice eveniment, cultural sau sportiv, se întâmplă la Sala Polivalentă. Vorbim despre două spectacole de teatru, și anume „Cenușăreasa”, în regia Toma Hogea și „Comedie cu olteni”, în regia Ovidiu Cuncea.

 

Articolul precedent„Mândria” Alexandriei: gunoiul din fața casei episcopului
Articolul următor7,44 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele A.J.O.F.M Teleorman în luna martie 2019