SUA și UE au semnat un acord istoric pentru livrarea de gaze naturale lichefiate pentru Europa, declară astăzi ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, în contextul în care acordul a fost parafat de președintele SUA Joe Biden și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Împreună vom reuși să reducem dependența energetică de Federația Rusă. Astăzi SUA și Comisia Europeană s-au angajat să reducă dependența Uniunii Europene de energia din Federația Rusă. SUA se vor strădui să asigure, inclusiv în colaborare cu parteneri internaționali, volume suplimentare de gaz natural lichefiat (LNG) pentru piața UE de cel puțin 15 miliarde m3 în 2022, cu promisiunea de a crește în viitor. 

Comisia Europeană va colabora cu statele membre ale UE și cu operatorii de pe piață pentru a înainta o cerere comună printr-o platformă energetică a UE, nou înființată, pentru volume suplimentare între lunile aprilie și octombrie 2022. Comisia Europeană va sprijini, de asemenea, mecanismele de contractare pe termen lung și va colabora cu SUA pentru a încuraja contractarea, pentru a sprijini deciziile finale de investiții atât pentru exportul de LNG, cât și pentru infrastructura de import- Virgil Popescu 

Sursa foto: Sky News

Articolul precedentGabriel Oprea, președintele UMPMV, mesaj de Ziua Poliției Române: „Poliţiştii români plătesc chiar cu viaţa preţul liniştii şi siguranţei românilor”
Articolul următorVeste bună pentru traficanți: infracțiunea de contrabandă, dezincriminată de CCR!