Acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase și în mijloacele de transport în comun, din Teleorman, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii infectării și limitării răspândirii virusului Covid-19.

La activitățile desfășurate la finalul acestei săptămâni au participat 80 de polițiști, 56 de jandarmi și 24 de polițiști locali.

Au fost verificate 14 obiective și aproximativ 60 de mijloace de transport, pentru abaterile constatate fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Polițiștii din Alexandria au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui bărbat de 27 de ani din localitate, care nu ar fi respectat măsura carantinării la domiciliu, prezentându-se la sediul I.P.J. Teleorman pentru eliberarea unui cazier judiciar.

Cetățenilor li se recomandă respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțare fizică pentru a se proteja și pentru a-i proteja și pe ceilalți.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că în perioada următoare vor fi desfășurate activități de verificare a respectării prevederilor impuse pe perioada stării de alertă pentru protejarea populației și limitarea răspândirii noului coronavirus, declară autoritățile județene.

Verificările, efectuate sub autoritatea Instituției Prefectului.

 

Sursa: Realitatea de Teleorman

Articolul precedentCum se circulă în România duminică dimineața
Articolul următorFlorin Cîțu, ministrul Finanțelor: Pachetul de susținere a economiei o să depășească 7% până la finalul anului