ALDE Teleorman, practic, nu prea mai există. Organizația n-a performat în alegeri și s-a dizolvat, păstrându-l drept lider de facto pe Ică Florică Calotă. Singurul nume mai cunoscut din cadrul formațiunii politice era cel al lui Samuel Calotă, care a decis însă să părăsească partidul. A făcut-o în liniște, fără scandal… 

În acest moment, ALDE Teleorman nu reprezintă o miză pentru nimeni. Iar plecarea lui Samuel Calotă care, chiar dacă nu mai locuia prin Teleorman, venea cu niște alegători la pachet, n-a făcut altceva decât să slăbească deciziv formațiunea politică. Calotă ne-a declarat, însă, că nu a vrut să plece zgomotos din partid, așa că și-a dat discret demisia, le-a adus la cunoștință liderilor partidului decizia lui și și-a văzut mai departe de propriile probleme.

N-am vrut să declar public asta, nici nu o făceam dacă nu eram întrebat. Pur și simplu, am luat această decizie, am prezentat-o conducerii partidului și mi-am văzut de ale mele. Momentan, nu am planuri politice despre care să vreau să port o discuție la nivel public și nici nu o să insist asupra motivelor care m-au purtat către această hotărâre. Dar e adevărat că mi-am dat demisia.„, ne-a spus Samuel Calotă.