Puțin peste 300 de locuri de muncă sunt vacante, în această perioadă, în județul nostru. Mai exact, 313 locuri de muncă pun la dispoziție, acum, angajatorii din Teleorman. Dintre acestea, cele mai multe sunt în Alexandria.

Potrivit datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, la data de 11 octombrie 2019, în evidențele A.J.O.F.M. Teleorman sunt înregistrate 313 locuri de muncă vacante.

Din cele 313 locuri de muncă, 41 sunt pentru persoanele cu studii superioare, 148 pentru persoanele cu studii liceale, 74 pentru muncitori calificați și 50 pentru muncitori necalificați.

Profesiile, meseriile sau ocupațiile în care agenții economici din județul Teleorman oferă locuri de muncă sunt : inginer mecanic, inginer electrotehnist, inginer electromecanic, proiectant inginer electromecanic, proiectant inginer mecanic, proiectant inginer electrotehnic, medic veterinar, contabil, laborant chimist, agent vanzari, electrician de întreţinere şi reparaţii, electromecanic, tamplar, stivuitorist, strungar, sudor, lacatus mecanic, mecanic utilaj, sofer autocamion/masina de mare tonaj, bucatar, factor postal, vanzator, ajutor ospatar, operator fabricatie flux, vanzator, lucrator comercial, muncitor necalificat, etc.

Agenţii economici au obligaţia să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

În situaţia în care agenţii economici au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia să anunţe ocuparea acestora în termen de o zi.

Articolul precedentPLUS Teleorman încurajează teleormănenii să intre în politică: „Timpul lor a trecut!”
Articolul următorPorcii mistreți, cauza principală de extindere a Pestei Porcine Africane în Teleorman