În ciuda restrițiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, oamenii și-au dat întânire în fața Guvernului, unde vor protesta față de clasa politică care nu a luat măsuri pentru a-i pedepsi pe cei vinovați de abuzurile din 10 august 2018. Autoritățile susțin, însă, că mitingul este ilegal pe timpul stării de alertă, informează Realitatea PLUS.

Sunt anunțate proteste de amploare, pentru astăzi și mâine, în Piața Victoriei, unde este posibil să participe mulți oameni, a transmis Jandameria Română.

Informații legate de aceste proteste au apărut și pe Facebook, unde a fost creat un astfel de eveniment care ar urma să înceapă în această seară, la ora 18:00.

Programul presupune un marș în jurul Guvernului, după care participanții vor reveni în Piata Victoriei si vor continua pașnic protestul.

Românii sunt chemați la miting pentru a comemora, din nou, interventia brutală a Jandarmeriei la protestul din 10 August 2018.

Oamenii sunt rugați de organizatori să vină cu mască la miting. Însă chiar și așa, autoritățile transmit că orice fel de demonstrații sunt complet interzise din cauza pandemiei.

Pentru sănătatea lor, persoanele sunt sfătuite să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alți oameni. Și, bineînțeles, să poarte mască de protecție în zonele agomerate.

DIICOT a redeschis dosarele penale pentru șefii Jandarmeriei în Dosarul 10 august.

Articolul precedentAlertă în Capitală! Mii de interlopi din întreaga țară sunt așteptați, astăzi, la București
Articolul următorReguli stricte la pelerinajul de la Nicula: pupatul icoanelor va fi interzis, iar masca de protecţie obligatorie