„Cu cărțile pe uliță” este numele proiectului pe care teleormăneanul Relu Voicu l-a gândit în localitatea Scrioaștea, după ce și-a scos biblioteca pe ulița comunei și a chemat copiii la lectură. Acum, el vrea să transforme demersul într-un Centru Cultural. 

În Teleorman, bibliotecile din zonele rurale au lacăte pe uși, iar în mediul urban, librăriile lipsesc. Județul nu are nici până acum o banală sală de spectacole, iar Casa de Cultură de la Alexandria e încuiată în continuare. În acest peisaj cultural arid s-a remarcat Relu Voicu, un om care a pornit la drum cu o idee interesantă: aceea de a-și scoate cărțile pe ulița satului său natal, pentru a le pune la îndemâna copiilor care aveau atâta nevoie de lectură. Pe parcurs, ideea a crescut și a devenit proiect.

Astfel că acum putem vorbi despre începutul unui mare demers individual în Teleorman: construirea unei case de cultură în mediul rural, mai precis în comuna Scrioaștea. El va fi, însă, accesibil tuturor oamenilor din județ, care își dori să păstreze și să susțină cultura locală și educația. Centrul va purta numele visului pe care Relu Voicu l-a avut: “Cu cărțile pe uliță”.

Cei care doresc să investească în continuare în Educația Teleormanului, care este până la urmă, singura cale prin care acest județ se poate vindeca de sine, pot dona bani în contul deschis pe numele lui Relu Voicu la Raiffeisen Bank: RO93RZBR0000060020432836. 

Articolul precedentDosarul Teldrum ajunge pe mâinile unei judecătoare cu relații în… familia Dragnea
Articolul următorPompierul teleormănean, Liviu Gabriel Crangă, a fost decorat de MAI