După ce i-au verificat, din casă în casă, pe semnatarii inițiativei civice „Fără penali în funcții publice”, reprezentații Primăriei Alexandria declară că 17% dintre semnături sunt invalide.

Verificările la domiciliu, efectuate de Poliția Locală Alexandria, au trezit un adevărat val de revoltă în rândul semnatarilor listei aferente acțiunii civice „Fără penali”. Motivul este simplu: pe de o parte, semnăturile strânse prin biserici pentru redefinirea familiei nu au fost verificate de nimeni, iar pe de altă parte, polițiștii locali au făcut tot posibilul să-i convingă pe locuitorii Alexandriei că nu semnat.

Revolta a crescut după ce Primăria Alexandria a postat pe Facebook faptul că între semnăturile invalide s-au numărat și situațiile în care persoanele nu au fost găsite la domiciliu sau în care acestea au un alt domiciliu real față de cel din buletin.

Postarea primăriei este următoarea: „Având în vedere discuțiile apărute în spațiul public vă informăm că în data de 05.09.2018 au fost depuse la sediul Primăriei Municipiului Alexandria de către Comitetul de Inițiativa pentru Promovarea Propunerii Legislative a Cetățenilor de Revizuire a Constituției României un număr de 1418 semnături, în 9 dosare, conținând 456 file.Tot de la această dată a fost afișat la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Alexandria si la Sediul Primăriei Municipiului Alexandria anunțul public prin care cetățenii pot consulta lista de semnături. În vederea atestării calității de cetățean cu drept de vot, au fost verificate de către funcționarii publici împuterniciți din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor un număr de 1407 persoane care se regăsesc în liste. În urma verificărilor efectuate s-a constatat ca 239 de persoane semnatare nu pot fi identificate și prin urmare nu vor fi atestate pentru următoarele motive: domiciliile sunt eronate sau nu coincid cu cele declarate sau persoanele au domiciliul in altă localitate decât Alexandria – 87 persoane; persoane cu coduri numerice greșite sau inexistente (false – în cuprinsul CNP se găsește luna de naștere 87), precum și cu serii și numere ale cărțior de identitate greșite sau inexistente (false – număr CI format din 7 cifre, numărul maxim este de 6 cifre) – 150 persoane, 1 persoană minoră; 1 persoană decedată din anul 2006. În urma verificării la domiciliu de către funcționarii publici din cadrul Poliției Locale a persoanelor semnatare a inițiativei civice, până la data de 15.09.2018 au fost verificate un număr de 107 persoane, dintre acestea doar 27 de persoane au fost găsite la domiciliu.”

 

 

Articolul precedentUn teleormănean, instructor de înot și salvamar, a murit în Ștrandul Vedea
Articolul următorFOTOREPORTAJ. Cum s-a transformat Casa de Cultură din Alexandria în bătaia de joc a autorităților…