O firmă privată de pază din Alexandria a bifat zilele trecute un contract de prestări servicii cu primăria municipiului, în valoare de peste 10.000 de euro. Firma va îndeplini atribuții ce revin, în fapt, poliției locale. 

În urmă cu o săptămână, Primaria Alexandria punea la bătaie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice un contract de prestări servicii de pază. Valoarea estimată a contractului se ridica la aproximativ 10.000 de euro. Pe data de 13 a acestei luni, contractul a fost revendicat, prin achiziție directă, nu prin licitație, de societatea Valahia Guard Security, la valoarea de 49.800 lei, adică 10.544 euro.

Pentru acești bani, firma privată, angajată de Primăria Alexandria va trebui să asigure servicii de pază în regim de patrulare 24 de ore din 24, monitorizare și intervenție la mai multe centrale termice de pe străzile Ion Creangă, Dunării, Viitorului și Colfescu.

În tot acest timp, poliția locală, plătită cu sume astronomice, nu poate fi remarcată decât prin zona piețelor din Alexandria, unde se mai ceartă cu băbuțele care vând verdeață. Munca poliției locale este, după cum vedem, prestată de o firmă privată, cunoscută și ea pentru bunele raporturi cu administrația locală roșie, pe banii noștri.

Articolul precedentCercetătorii ICECHIM au fost la Alexandria pentru a face demonstrații științifice pentru copii
Articolul următorPatru cazuri de rujeolă în Teleorman