Cercetătorii Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Materialelor din București au fost prezenți în reședința județului Teleorman, pentru a se întâlni cu mai mulți elevi din Alexandria, dezvoltând astfel apetitul celor mici pentru știință.

Totul s-a întâmplat sub cupola unui nou ONG înființat în județ, care are drept scop facilitarea accesului la educație al copiilor fără posibilități financiare. Proiectul se numește “Un pas spre educație” și este rezultatul muncii Violetei Zaharia, cunoscută în județ pentru multiplele proiecte dedicate copiilor și dezvoltării lor. Potrivit acesteia, “ONG-ul este singurul de acest fel din județul Teleorman, pentru că el se adresează copiilor eminenți, dar săraci, provenind din familii monoparentale. Cu ajutorul asistenților sociali, ei vor beneficia de activități gratuite, tabere, etc. De altfel, pentru a face cunoscută înființarea lui, invit copiii (cu precădere pe cei din clasele I-IV) la Ziua Porților Deschise, la care îi vom avea alături pe cercetători ai Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Materialelor din București, ce vor realiza pentru copii experimente inedite.

Cercetătorii din cadrul ICECHIM au acceptat cu mare bucurie invitația Violetei Zaharia, considerând că e important ca tânăra generație să pivească știința ca pe un joc extrem de captivant. Tocmai de aceea, evenimentul a purtat chiar acest nume: “Joaca de-a știința” și a avut loc vineri, 14 iunie, în sala de sport a Școlii nr.7 din Alexandria. La întâlnirea cu oamenii de știință au fost prezenți zeci de copii care s-au bucurat să afle lucruri noi, dar și să se joace inteligent.

Articolul precedentO persoană a căzut în râul Câlniștea. Pompierii au încetat căutările la lăsarea întunericului
Articolul următorPrimăria Alexandria plătește mii de euro unei firme private pentru a face treaba Poliției Locale