În mod suprinzător, prima zi a Referendumului nu decurge prea bine în Teleorman, în sensul participării la urne.

Încă de dimineață, președinții șecțiilor de vot din zonele urbane și rurale vorbesc despre faptul că prezența oamenilor la urne este extrem de scăzută. Există secții în care nu s-au prezentat decât 30 de persoane, lucru fără precedent în județul care excelează, de obicei, prin prezența la vot.

Potrivit Biroului Electoral Județean, până la ora 13.00, în județul Teleorman s-au prezentat la secțiile de votare puțin peste 8.000 de persoane, procentul participării fiind de 2,55%. Desigur, și mâine e o nouă zi, așa că autoritățile nu sunt încă îngrijorate în privința asta. În zonele rurale ale județului, primarii și viceprimarii nu au început încă să mobilizeze oamenii, așa cum se întâmpla în mod normal. Dar se poate ușor intui că dacă nu va fi atinsă cota dorită de participare, lucrurile vor începe să se agite duminică.

Articolul precedentComuna teleormăneană condusă de tatăl secretarului de stat Adrian Gâdea are peste 10% prezență la vot
Articolul următorDănuț Cristescu: „Constatăm că în Europa lucrurile stau cu totul altfel, cu privire la căsătorie. Noi nu vrem ca asta să se întâmple și în România!”