Gabriel Oprea – președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” și fost vicepremier pentru Apărare a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre Române.

“La multi ani, dragi militari romani!
Astazi gandurile noastre se indreapta catre militarii români aflaţi la datorie sub drapelul national, pe teritoriul Romaniei sau în misiuni peste hotare si catre personalul pcivil din Forţele Terestre Române!

România are astazi cele mai importante garanții de securitate si este parte a celei mai puternice alianțe militare, NATO și a Uniunii Europene.

Militarii din Forţele Terestre demonsteaza zi de zi, prin faptele lor, că integrarea noastră în aceste structuri este si o consecinţă a muncii şi a perseverenţei lor.

Şi datorită eforturilor lor, România a devenit un aliat de nădejde şi un partener important al marilor puteri ale lumii, bucurându-se de un prestigiu binemeritat.

23 aprilie este si o zi in care cinstim memoria eroilor. Astazi ii cinstim si pe cei care, de-a lungul timpului, au luptat pentru libertate, unitate națională și integritate teritorială, dându-și viața pentru tara. Nu vom uita niciodata sacrificiul lor.

Contextul de securitate actual și evoluțiile din regiune ne arata ca trebuie să ajustam permanent resursele pe care le avem pentru a face față schimbărilor. Statul roman trebuie sa investeasca mai mult în echipamente și tehnică, dar si în pregătirea temeinică a militarilor.

Tuturor militarilor din Fortele Terestre le urez, de ziua lor, succes în misiunea nobilă încredinţată de poporul român!”, a transmis Gl.(r) Gabriel Oprea – Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, potrivit umpmv.eu

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentDenumirea partidului politic pe care îl va înființa Cristian Rizea a fost înregistrată la ASP. „De astăzi rescriem istoria Republicii Moldova”
Articolul următorMarea Britanie a trecut la raționalizarea uleiului. Ucraina era principalul furnizor