Astăzi a fost ultima tură de serviciu a plt. adj. șef Dinu Nicolae, proaspăt pensionar începând cu data de 15 martie a.c., când va trece în rezervă cu drept la pensie. 28 de ani de activitate în slujba cetățenilor, sute de intervenții la activ, majoritatea la misiunile de descarcerare în calitate de comandant echipaj, precum și sute de persoane salvate fac parte din CV-ul acestui salvator de excepție din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria.

Cariera impresionantă a acestui om a început în anul 1991, în calitate de militar angajat pe bază de contract în cadrul Grupului de Pompieri al județului Teleorman până în anul 1995, când s-a decis să urmeze Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești, absolvită în anul 1996, întorcându-se apoi în județul său la ceea ce știa să facă mai bine, și anume să salveze vieți omenești și bunuri materiale.

El a fost întotdeauna omul faptelor, care a lăsat rezultatele să vorbească de la sine, precizând mereu că acestea sunt rodul muncii în echipă și că fără ca toți membri să participe activ, să acționeze ca un singur salvator, ele nu ar fi fost posibile. Bineînțeles că aceste rezultate excepționale nu au trecut neobservate de către colegi și superiori, el fiind recompensat cu două înaintări înainte de termen în gradul următor, în anul 2003 și în anul 2014.

Ghidat de sentimentul de solidaritate față de semeni și beneficiind de calități personale deosebite, cum ar fi curajul, devotamentul și responsabilitatea, salvatorul nostru s-a preocupat mereu de pregătirea sa profesională, dar și de cea a tinerilor colegi, reușind de fiecare dată să le transmită din experiența sa cunoștințele necesare îndeplinirii cu succes a misiunilor încredințate.

La final de carieră, recunoaște că această profesie este una nobilă, dedicată celor cu tărie de caracter și stăpânire de sine, însă pe care o recomandă tuturor tinerilor care vor să-și urmeze visul de a fi de ajutor oamenilor și care vor să facă parte dintr-o familie unită, cea a pompierilor militari teleormăneni.

Colegii săi din ISU Teleorman îi mulțumesc pentru că a servit Patria cu devotament, curaj și credință sub semnul armei pompierilor, purtând cu mândrie, zi de zi, uniforma militară, cu o activitate bogată, cu intervenții nenumărate, cu rezultate foarte bune obținute în misiunile desfășurate și suntem convinși că, în continuare, va ajuta membrii comunității din care face parte.

Articolul precedentSoluționarea dosarului Teldrum rămâne în competența DNA
Articolul următorAccident în Alexandria! O femeie a fost rănită