Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că dosarul Teldrum va fi soluționat de Direcția Națională Anticorupție. Totul se întâmplă după ce Secția Specială a cerut de mai multe ori dosarul de la procurorii anti-corupție, în mod cu totul și cu totul excepțional. 

Având în vedere interesul mediatic ridicat, cu privire la conflictul apărut între DNA și Secția Specială, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice faptul că competența de soluționare a dosarului nr. 986/P/2014, cunoscut drept „dosarul Teldrum” revine Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al Secției Speciale. Potrivit declarațiilor din ultima perioadă a procurorilor din cadrul DNA, până la finalizarea acestui mare dosar de corupție mai este foarte puțin timp.

În esență, el a pornit de la o sesizare a Oficiului European Antifraudă, care semnala faptul că Teldrum, compania din Teleorman, atribuită lui Liviu Dragnea, a fraudat bugetul european cu peste 20 de milioane de euro. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea banilor europeni, prin intermediul Teldrum.

Articolul precedentÎndrăznește să crezi în Liviu Dragnea și ajungi să-ți faci poze la Parlament!
Articolul următorPlt. adj. șef (r) Dinu Nicolae, omul faptelor