Probleme încă de la primele ore ale dimineții pentru persoanele care s-au prezentat, astăzi, în centrele de vaccinare, și asta deoarece platforma STS pentru programarea la vaccinarea anti-COVID nu este funcțională. Se pare că de vină sunt niște „probleme tehnice”, STS anunțând, într-un comunicat de presă, că lucrează la remedierea problemelor.

În această dimineață a început vaccinarea primelor persoane din cadrul celei de-a doua Etape de vaccinare anti-Covid-19, din România, pentru care s-au făcut programări începând de vineri.

Însă odată sosiți la centre, oamenii sunt nevoiți să aștepte, pentru că platforma cu programările nu funcționează.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții STS afirmă că „platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață”.

„Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în comunicatul semnat de Biroul de presă al STS, potrivit realitatea.net

Potrivit site-ului oficial al campaniei de vaccinare din România, s-au efectuat 305.562 programări la vaccinare în Etapa a II-a, numai în București fiind programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

Până în prezent, număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 204.185 persoane vaccinate, din care 875 persoane vaccinate cu rapel.

În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020), știm că până în prezent s-au înregistrat 764 reacții comune și minore, din care:

– 288 reacții de tip local cu durere la locul injectării;

– 476 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

– alte 3 reacții sunt în curs de investigare.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 139. Baza de date secretă despre OZN-uri. Dosarele X, varianta de Vaslui
Articolul următorRedobândirea permisului de conducere. Cine poate susţine testul