Bilanțul uciderii preventive a porcilor din Teleorman pentru limitarea efectelor pestei porcine africane ne pune în fața unei cifre impresionante, de peste 5700 de animale ucise de autorități. 

În acest moment, uciderea preventivă se extinde la satul Bragadiru, în urma confirmării de către laboratorul de analize specifice a noi focare de infecție, dar și a prezenței de suspiciuni în 6 gospodării non-profesionale. În acest moment, vorbim despre 230 de focare confirmate de  Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București la nivelul județului și despre 5781 de animale ucise. 

Actualmente, este interzisă la nivelul județului comercializarea, întrăinarea sau mișcarea sub orice formă a porcilor vii și a produselor din carne de porc provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului.

Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, celor de la DSVSA Teleorman sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat în condițiile prevăzute în legislație.

 

Articolul precedentPolițiștii teleormăneni au găsit muniție în casa unui bărbat
Articolul următorMarian Râlea a ridicat publicul din Alexandria în picioare