La intrarea în mai multe localități din Teleorman, participanții la trafic sunt întâmpinați ca la Hollywood: cu un covor roșu. Totuși, el nu e semn de ospitalitate, ci metodă de combatere a pestei porcine. 

La această oră, vorbim deja despre aproape 10 localități din Teleorman care se luptă cu o explozie a îmbolnăvirilor cu virusul pestei porcine africane, iar la Vânători, Suhaia, Pietroșani, Năsturelu, Piatra și Seaca deja se aplică măsura uciderii preventive a tuturor suinelor, la dispoziția Direcției Sanitar Veterinare Teleorman.

Numărul porcilor uciși în Teleorman până la această dată a ajuns la 1584, iar DSVSA Teleorman solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman  sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat.

De asemenea, la intrarea în localitățile afectate de virus, participanții la trafic sunt întâmpinați cu un covor roșu, impregnat cu o substanță care ar trebui să limiteze răspândirea bolii. Metoda „modernă” nu își dovedește, însă, eficiența, dar provoacă uneori zâmbete, diminuând din pesimismul general din județ, determinat de faptul că, după ce că suntem săraci, mai suntem și foarte „pregătiți” în fața nenorocirilor.

Articolul precedentMăsura uciderii preventive a porcilor din Teleorman s-a extins
Articolul următorViorica Dăncilă și Carmen Dan sunt așteptate la Conferința Județeană a PSD Teleorman