Umplerea primei celule a Depozitului de Deșeuri de la Mavrodin ridică, mai nou, probleme semnificative. Întârzierea construcției celei de-a doua celule ar putea duce, potrivit specialiștilor, la un dezastru ecologic. 

Cu șapte luni în urmă, Celula 1 a Depozitului de Deșeuri de la Mavrodin era deja plină în proporție de 92% și tot atunci specialiștii din zona mediului își exprimau îngrijorarea cu privire la faptul că umplerea peste măsură a primei celule de depozitare ar putea determina un dezastru ecologic. Căci umplerea celulei peste capacitate poate duce la ruperea membranei care ține deșeurile și va permite infiltrarea gunoiului în pânza freatică, ceea ce nu ar afecta numai județul Teleorman.

Acum, întrebând la Consiliul Județean Teleorman despre celula a doua a depozitului, Dănuț Cristescu se arăta optimist, în sensul că hârtiile care ar permite începerea ridicării celei de-a doua celule sunt în ordine. Din păcate, nu doar birocrația e problematică, ci și faptul că până când a doua celulă va fi gata, prima va fi plină peste standardele stabilite prin contractul cu Uniunea Europeană.

Articolul precedentProtestatarului de la Roșiorii de Vede i se cer în instanță 50.000 de lei
Articolul următorÎntr-un liceu din Teleorman, diplomele de Bacalaureat se iau „pe relații”