Noi percheziții au avut loc în județul Teleorman, vizate fiind mai multe societăți cu un comportament specific unor „firme-fantomă”. 

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus ieri în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Ilfov, Cluj şi Teleorman, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din datele şi probele administrate a rezultat că în perioada 2012 – 2014, administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de aproximativ 11.700.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi de tip ‘fantomă’.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 8.600.000 de lei. Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

Articolul precedentDragnea rămâne la Rahova. În regim de detenție închis!
Articolul următorAcțiuni de vandalism în curtea Spitalului Județean Teleorman, sub ochii firmei de pază