Amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară. Poliţişti şi procurori desfăşoară, miercuri, 169 de percheziţii în București şi în mai multe judeţe, în dosare de evaziune fiscală, contrabandă, înşelăciune, bancruta frauduloasă, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, fals, furt calificat, infracţiuni de mediu si corupţie. 75 de persoane urmează să fie duse la audieri.

„Astăzi, 29 mai 2024, Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, coordonează o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară”, au anunat, miercuri, reprezentanții Poliției Române.

Potrivit sursei citate, polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 169 de percheziții domiciliare și pun în aplicare 75 de mandate de aducere, în cadrul unor acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancruta frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracțiuni prevăzute de Codul fiscal, furt calificat, tentativă de omor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

„Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel. Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice”, se mai arată în comunicatul poliției.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentANAF își deschide magazin online pentru vânzarea obiectelor confiscate
Articolul următorÎntorsătură de situație în cazul fetiței de doi ani din Dolj care a fost găsită moartă pe câmp. Anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în OMOR