18 percheziţii domiciliare au fost efectuate de poliţiştii şi procurorii DIICOT Teleorman pentru destructurarea unuei grupări specializată în spălarea banilor proveniţi din înşelăciune şi infracţiuni informatice. Percheziţii au fost desfăşurate în Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Ilfov.

Potrivit unuo comunicat, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, au documentat activitatea infracțională a 23 de persoane bănuite de spălarea banilor proveniți din înșelăciune și infracțiuni informatice.

La data de 21 ianuarie, respectiv 3 februarie , polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au efectuat 18 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Teleorman și Ilfov.

Anchetatorii spun că, în perioada 2015 – 2020, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de lei, proveniți din săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și infracțiuni informatice, prin firme specializate în transferuri rapide de bani și firme cu profil schimburi monede virtuale.

„Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, se arată în comunicatul citat.

Sursa: Realitatea de Teleorman

Articolul precedentProsoapele de hârtie şi uscătoarele de mâini, interzise în şcoli, de luni
Articolul următorCoronavirus 5 februarie: 73 decese şi peste 2.500 cazuri noi