Se pare că răcirea accentuată a vremii i-a determinat pe teleormăneni să utilizeze mijloacele de încălzire la maximum, ceea ce a constituit și un risc mai mare de izbucnire a incendiilor pe fondul neverificării coșurilor de fum, necurățării ori neprotejării termice a lor față de materialele combustibile și chiar suprasolicitării acestora pe perioada funcționării.

În ultimele 48 de ore, echipajele de intervenție ale unității noastre au fost solicitate să stingă nu mai puțin de nouă incendii de locuințe, în localitățile Cucuieți, Siliștea Gumești, Balta Sărată, Lada, Seaca, Smârdan, Beciu, Turnu Măgurele și Ludăneasca. Din fericire, în cele mai multe dintre situații pompierii au reușit să salveze importante bunuri materiale, însă au fost înregistrate și evenimente cu pagube însemnate, acest lucru fiind rezultatul observării și anunțării cu întârziere a incendiilor.

Azi-noapte, la Cucuieți, în urma apelului pe numărul unic pentru situații de urgență 112, la ora 23.00, pompierii militari roșioreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, militarii au reușit să stingă focul în limitele găsite, fiind distruse trei grinzi din lemn și acoperișul casei pe o suprafață de cca. 10 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 20000 de lei. Din primele verificări efectuate, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței.

La Siliștea Gumești și Balta Sărată, două incendii aproape similare, cu o cauză de izbucnire comună, coșul de fum deteriorat, au fost stinse de pompierii militari roșioreni înainte de a se produce pagube materiale importante, acest lucru fiind posibil datorită observării și anunțării la timp a evenimentelor pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Bunurile distruse de cele două incendii s-au rezumat la patru grinzi din lemn, ce se aflau în apropierea coșurilor de fum, valoarea cumulată a acestora fiind estimată la suma de 600 de lei, în timp ce valoarea celor două locuințe salvate se ridică la peste 60000 de lei.

În localitatea Lada, din cauza unui coș de fum deteriorat, acoperișul unei locuințe, realizat din astereală de lemn, învelită cu tablă, pe o suprafață de cca. 40 mp și o cameră de locuit, în care se aflau o masă, două scaune, un dulap de haine, un radio, un reșou și o butelie au fost distruse de flăcări ieri dupăamiază, în jurul orei 15.00. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite după aproape o oră și jumătate de intervenție. Proprietara, o femeie de 68 de ani, cu atac de panică, a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD, însă a refuzat transportul la spital.

În localitatea Smârdan, incendiul izbucnit la locuința unui cetățean a fost stins cu dificultate de către pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Focul a distrus în totalitate acoperișul casei, realizat din astereală de lemn învelită cu tablă, grinzile de la tavan, mobila dintr-o bucătărie și un dormitor, ferestrele și ușile locuinței, baia și obiectele sanitare, un frigider, un aragaz și o butelie. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 70000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 10000 de lei.

În municipiul Turnu Măgurele, pompierii au reușit să salveze bunuri de peste 150000 de lei, reprezentând locuința unui cetățean de pe strada Călugăreni. Incendiul, care se dezvoltase la nivelul bucătăriei, cu posibilitate de propagare la casa de locuit, a fost stins rapid de pompierii militari turneni, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pagubele materiale, constând în mobilierul din bucătărie, un aragaz și o butelie, au fost estimate la cca. 3000 de lei. Din primele cercetări, a reieșit că incendiul a fost produs de un scurtcircuit la instalația electrică.

În satul Ludăneasca, comuna Răsmirești, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au stins un incendiu ce se manifesta la acoperișul unei locuințe, pe o suprafață de cca. 70 mp, cu posibilitatea distrugerii bunurilor din interior. Intervenția pompierilor, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, a durat aproximativ două ore și a rezultat cu salvarea de bunuri estimate la suma de 50000 de lei. Din verificările efectuate la fața locului, a reișit că incendiul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței.

Articolul precedentFlorin Cîțu, ministrul Finanțelor, a explicat, joi seara, cine beneficiază de Ordonanța de Urgență privind amânarea ratelor la bănci
Articolul următorEmisiunea „Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat