După cinci ani de la închiderea dosarului TelDrum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, ieri, să dea curs cererii DNA privind redeschiderea urmăririi penale în dosarul ce îl vizează pe Liviu Dragnea. Astăzi, însă, la Tribunalul Teleorman, s-a amânat redeschiderea urmăririi penale în aceste noi cauze de cercetare, fiindcă s-a făcut o confuzie între Euroconstruct Trading 98 Alexandria și Euronstruct Trading 98 (fără Alexandria). Astfel, pentru că una dintre părți n-a fost citată, dintr-o eroare, procesul se va relua la Tribunalul Teleorman pe data de 6 noiembrie, judecătorul cauzei fiind Violeta Maidanuc.

Cât privește noile cercetări în acest dosar, ele reprezintă, de fapt, alte fapte de abuz în serviciu, cu noi ramificații pentru posibile fraude cu fonduri europene. Ancheta urmează să fie derulată in rem pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Dosarul a fost clasat în 2013, perioadă în care Liviu Dragnea renunța la funcția de preşedintele al Consiliului Județean Teleorman pentru cea de parlamentar.

Articolul precedentAccident mortal la Lița. Un băiat de 18 ani și-a pierdut viața
Articolul următorBEJ Teleorman încă primește cereri de retragere din partea celor desemnați președinți ai secțiilor de votare