Alte două focare de pestă porcină africană au fost confirmate, în cursul serii trecute, de către Laboratorul Național de Referință pentru Pesta Porcină Africană.

Potrivit unui comunicat emis de DSVSA Teleorman, este vorba despre doi porci dintr-o gospodărie non-profesională din localitatea Cervenia și despre trei cadavre de mistreți depistate pe un fond de vânătoare din apropierea comunei Slobozia Mândra. Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București a confirmat prezența virusului acestei boli prin două buletine de analiză, probele fiind prelevate de la 2 porci aflați intr-o exploatație nonprofesională din comuna Cervenia si 3 cadavre de porc mistreț depistate pe fondul de vanătoare “9 între Olturi” pe raza comunei Slobozia Mandra.

În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgență și au aplicat instrucțiunile din manualul operațional de acțiune în Pesta Porcina Africană. În speță, porcii au fost îngropați, iar zona a fost plasată sub control strict. În plus, Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman a stabilit planul de măsuri privind controlul, combaterea și eradicarea PPA, precum și stabilirea zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

 

Articolul precedentPMP Teleorman începe o campanie de strângere de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale
Articolul următorMoromeții 2 a rulat la Talpa, comuna în care s-a filmat pelicula